Parallelweg langs Hanzeweg gaat dicht: „Vooral vanwege de veiligheid van fietsers”

Algemeen

DRONTEN - Tijdens de afsluiting van de Hanzeweg gaat ook de parallelweg drie weken dicht. „Vooral vanwege de veiligheid van de fietsers”, legt projectleider Teun Schenk uit.

De Hanzeweg (N307) tussen Dronten en Kampen is van maandag 29 april tot en met vrijdag 17 mei afgesloten in verband met groot onderhoud. De provincie Flevoland heeft aangekondigd dat ook de parallelweg dicht gaat: „Verkeersregelaars zien hierop toe.”

„Als we die weg niet afsluiten, ben ik ervan overtuigd dat een heel groot deel van de mensen die dagelijks de Hanzeweg gebruikt gewoon de parallelweg pakt”, aldus Teun Schenk, „En daar is die parallelweg niet voor ontworpen.”

Uitzonderingen

Er worden wel enkele uitzonderingen gemaakt. Zo rijdt het openbaar vervoer (buslijn 143 tussen Dronten en Kampen) over de parallelweg, zoals dat nu ook al veelvuldig gebeurt. Ook de bewoners krijgen ontheffing. Hetzelfde geldt voor bewoners die aan de zijwegen vlakbij de Hanzeweg wonen, bijvoorbeeld aan de Hondweg of de Oudebosweg.

Ook Zorgplein Dronten blijft bereikbaar voor cliënten en hun ouders: „Maar alleen vanaf de Dronter kant. Kom je vanaf Kampen, dan moet je omrijden.”

Hanzeweg en Biddingringweg

Afbeelding
Bijna één op de tien jongeren in de gemeente Dronten krijgt jeugdzorg 8 uur geleden
4 mei in Dronten.
Wat is er zaterdag te doen? Gamefestival, voorouders, voetbal, dodenherdenking 9 uur geleden
Er is dit jaar geen stembureau in De Meerpaal.
Gemeente Dronten zoekt hulp op stembureaus bij Europese verkiezingen 9 uur geleden