Trainer Arjan ten Hove van Swift'64
Trainer Arjan ten Hove van Swift'64 ©maartenheijenk.nl

Vooruitblik voetbal: kan Swift '64 de aanstaande kampioen een halt toeroepen?

Sport

SWIFTERBANT - Swift '64 speelt zaterdag misschien wel een rol in een kampioenswedstrijd. Tegenstander ZAC kan namelijk de titel in 3C binnenslepen, mits nummer twee Rouveen het laat liggen tegen Oene. Of gaat Swift sowieso een stokje voor het feestje steken?

De ploeg van trainer Arjan ten Hove zit namelijk in een aardige periode, al moest het afgelopen week tegen Zalk wel diep gaan. De laagvlieger maakte het Swift akelig lastig, maar toch werd er wel met 3-2 gewonnen. Swift heeft daardoor van de laatste acht wedstrijden er slechts eentje verloren en dat is voorlopig goed voor een keurige derde plaats.

Die derde plaats geeft aan het einde van de rit recht op nacompetitie en dus is Swift er alles aan gelegen om te stunten tegen ZAC. Eerder dit seizoen kreeg de ploeg dat al bijna voor elkaar, want lang leek Swift op eigen veld een punt aan het treffen over te houden. Toch ging het in de slotfase nog mis, waardoor Swift het treffen met een 2-3 nederlaag afsloot.

Swift kan dus een rol spelen in de titelrace, maar daar zal het vast en zeker niet mee bezig zijn. Mocht Swift de bonuspunten grijpen, dan zet het een prima stap richting een ticket voor de nacompetitie. De wedstrijd in Zwolle begint om 14.30 uur.

Volledig programma

14.30 uur De Merino's - asv Dronten

14.30 uur ZAC - Swift '64

14.30 uur BAS - Hattem

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 4 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 4 uur geleden