Installateur
Installateur ©maartenheijenk.nl

Bouwer van de Lidl verbouwt ook gemeentehuis: „Onze stinkende best gedaan”

Algemeen

DRONTEN - De meestbesproken aannemersklussen in de gemeente Dronten zijn de renovatie van het gemeentehuis en de bouw van de Lidl in Dronten-west. Het zijn allebei projecten van aannemersbedrijf Bramer BV uit Vriezenveen. Volgens directeur Dick Verhoeven is het toeval dat zijn bedrijf de meest controversiële projecten van Dronten voor zijn rekening neemt.

Wethouder Roelof Siepel vertelt dat de keuze op Bramer is gevallen na een openbare Europese inschrijfprocedure: „Dat is niet alleen op prijs, maar vooral ook op kwaliteit. Het is geen toeval dat de beste gewonnen heeft.”

Extra gemotiveerd

Dick Verhoeven stelt dat zijn bedrijf extra gemotiveerd was om de klus binnen te halen vanwege het werken in een bouwteam en omdat Bramer al veertig jaar actief is in de gemeente Dronten: „Wij doen ook al het onderhoud van de gemeentelijke gebouwen. Dus wij dachten: het moet ons niet gebeuren dat een ander het gaat renoveren.”

„Bovendien neemt het project qua werk een jaar in beslag, dus dat geeft een stukje continuïteit. Daarnaast start en eindigt het in de winter en dan is het plezierig om wat werk achter de hand te hebben dat binnen is. Wij hebben dus al met al onze stinkende best gedaan om te komen in de positie waarin we nu zitten.”

Verbouwing gemeentehuis

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 5 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 6 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 6 uur geleden