Gemeente Dronten hakt de knoop definitief door: MHC Flevoland krijgt waterveld

Sport

DRONTEN - Bij de viering van het 50-jarig bestaan van MHC Flevoland ondertekenden de gemeente en de hockeyclub al een intentieovereenkomst, die moest leiden tot de aanleg van een zogenaamd ‘waterveld’. De afgelopen week heeft het gemeentebestuur de knoop doorgehakt: het waterveld komt er.

Een waterveld is veel sneller dan het huidige met zand opgevulde hoofdveld van MHC Flevoland. Voorzitter Herry Ester vertelde in juli dat het een wens van de vereniging was om de komende zomer zo’n waterveld aan te leggen (zie video).

Het waterveld wordt deels betaald uit het potje, dat de gemeente klaar heeft liggen om het bestaande kunstgrasveld te vernieuwen. De rest van het bedrag is samen opgehoest door de gemeente en de vereniging.

Nog voldoende geld

Wethouder Ton van Amerongen (VVD) van sportzaken meldde eerder deze maand dat BAS Voetbal (kunstgrasveld), MHC Flevoland (waterveld), Roeivereniging Dronten’17 (clubhuis) en voetbalvereniging Swift’64 (tribune) tot nu toe hebben geprofiteerd van het potje van 500.000 euro dat de gemeenteraad beschikbaar heeft gesteld voor sportaccommodaties. Hij voegde er aan toe dat er nog voldoende geld is voor nieuwe initiatieven.