Marshmallows roosteren bij het Torenbosje.
Marshmallows roosteren bij het Torenbosje. ©maartenheijenk.nl

Bezoekers open dag Torenbosje kijken hun ogen uit: „Wisten niet dat het zó leuk is”

Algemeen

DRONTEN - „Er waren ouders met kinderen, opa’s en oma’s met kleinkinderen en die zeiden: we komen zeker terug. Er waren mensen uit Elburg die vanwege de tulpen een keer de polder waren ingefietst en die vertelden: we wisten niet dat het hier zó leuk is.”

De stichting Projecten Rondom Het Torenbosje hield op tweede paasdag een open dag. „Vorig jaar hebben we dat ook gedaan tijdens de tulpenroute. Maar toen was het slecht weer en vandaag is het natuurlijk fantastisch”, vertelt voorzitter Annie Haverkort-Cortvriendt, „We hebben heel veel mensen gehad.”

De dag was bedoeld om het Torenbosje, aan de Elburgerweg halverwege tussen Dronten en Elburg, te promoten. Daarnaast hoopte de stichting wat geld binnen te halen voor onderhoud: „Maar dat is bijzaak.”

Marshmallows

Er werd koffie, thee, sap en soep geserveerd en er werden tulpen verkocht. De kinderen konden marshmallows roosteren boven het vuur, ze konden walnoten zoeken en inleveren voor paaseitjes en ze konden een ansichtkaart van de tulpenroute inkleuren. De prijswinnaars van de speurtocht worden binnenkort bekendgemaakt.

?„Het liep storm. Letterlijk”, glundert mevrouw Haverkort, „Net na de middag was er geen zitplaats meer vrij, alles zat vol. En het leuke was dat er veel kinderen waren. Die hebben gezien dat ze hier hutten kunnen bouwen en we hoorden heel vaak: wij komen hier terug. Al met al was het echt een fantastische dag.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 16 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 16 uur geleden