Er komt een 3D-zebrapad bij De Oeverloper en De Zate: ,,Word hier enorm blij van”

Algemeen

DRONTEN - Het zebrapad bij De Oeverloper en De Zate wordt dusdanig geschilderd, dat het een 3D-idee geeft. Wethouder Irene Korting (VVD) verwacht dat dit gaat leiden tot een hogere attentiewaarde voor automobilisten.

Uit peiling van Omroep Flevoland is gebleken dat de voetgangersoversteekplaats bij De Oeverloper als onveilig wordt ervaren. De ChristenUnie stelde hier vanavond vragen over aan de wethouder.

Geen ongevallen

Irene Korting antwoordde dat bij de politie geen ongevallen bekend zijn op dit zebrapad. Toch heeft de gemeente inmiddels een extra fluoriderende paal geplaatst om aandacht te vragen voor overstekende voetgangers.

Albert Bleijenberg (GroenLinks) had eerder al gevraagd naar een proef met een 3D-effect. Wethouder Korting stelde voor om dat op deze locatie te doen. ,,Ik word hier enorm blij van”, reageerde Marianne Witteveen (ChristenUnie).

Fietsers dezelfde rechten

Siert Jan Lap (CDA) wees erop dat op deze oversteekplaats verschillende regels gelden voor fietsers en voetgangers. Hij constateert dat fietsers vaak afstappen, zodat ze alsnog voorrang krijgen.

De ChristenUnie ziet stoplichten of een ongelijkvloerse kruising als mogelijke oplossing. Irene Korting ziet dat niet zitten. Zij deed wel de toezegging om te kijken naar een oplossing, waarbij fietsers en voetgangers dezelfde rechten krijgen.