Afbeelding

Koninklijke onderscheidingen voor Huib Andeweg, Anya Scholten en Jaap Kodde (5 foto's)

Algemeen

DRONTEN - Nadat er eerder vanochtend al vier lintjes waren uitgereikt door burgemeester Ineke Bakker, volgden er later in de ochtend nog drie. Huib Andeweg, Anya Scholten en Jaap Kodde, alle drie uit Dronten, kregen in het gemeentehuis een koninklijke onderscheiding.

Huib Andeweg

De heer Andeweg uit Dronten is in het verleden in verschillende functies actief geweest bij jeugd- en jongerenwerk Flevopop en bij de Protestantse Gemeente in Dronten. Hij is met name bekend als bestuurslid en vrijwilliger bij Libero’99. Andeweg wordt gezien als het kloppend hart van deze volleybalclub, waar hij tal van functies heeft vervuld.

Anya Scholten-Thijssen

Mevrouw Scholten uit Dronten vervult diverse functies bij de RK Bonifatiusparochie in Biddinghuizen. Daarnaast was ze in het verleden onder andere actief voor de ANWB en bestuurslid van muziekvereniging Maris Sonores in Biddinghuizen en dirigent/begeleider van het kinderkoor van de parochie. ,,Je bent een drijvende kracht in de samenleving”, aldus burgemeester Bakker.

Jaap Kodde

De heer Kodde uit Dronten is bestuurslid van het Toon Hermanshuis en de stichting Paardrijden Gehandicapten. Voorheen was hij actief bij onder andere de Flevo Truckerstour en het Alzheimer Café. Daarnaast vervulde hij verschillende functies bij de VVD, waaronder geruime tijd als gemeenteraadslid. De burgemeester omschreef hem als een boer en een VVD’er in hart en nieren.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 22 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 22 uur geleden