Afbeelding

Dertig kinderen uit Dronten dansen voor de koning: „Het was helemaal te gek”

Cultuur

AMERSFOORT - Een kleine dertig kinderen uit Dronten in de leeftijd van 6 tot 12 jaar hebben vandaag gedanst voor koning Willem-Alexander en koningin Màxima. Het optreden van dansschool Joy-4All uit Dronten was in het geheim voorbereid.

Joyce Goeree en Naomi Dingerdis runnen behalve hun dansschool Joy-4All ook het bedrijf Droom Evenementen. Daarvoor doen ze regelmatig opdrachten voor de Filmmakers uit Harderwijk, die op hun beurt weer een innige samenwerking hebben met Dierenpark Amersfoort.

Kinderen verkleed als dieren

Het dierenpark was uitverkoren om zichzelf op Koningsdag te presenteren voor de koninklijke familie en daarmee ook voor de televisiekijkers. „Zij hebben ons gevraagd om daaraan mee te werken”, vertelt Naomi Dingerdis, „Er is een stuk van het dierenpark nagebouwd, het was net alsof je in het dierenpark liep. Maar ze konden de dieren natuurlijk niet meenemen en daarom hebben we kinderen als dier verkleed een dans laten doen.”

„We hebben dertig kinderen van handgemaakte kleding voorzien, we hebben ze een dans aangeleerd en we hebben een musicalspeler ingezet om het koningspaar te verwelkomen”, vertelt Naomi, „Dat hebben we allemaal in 2,5 week moeten doen, dus dat was best stressen. Ik ben nu ook helemaal kapot.”

„De voorbereiding is allemaal een beetje in het geheim gebeurd; we mochten er zelf van tevoren niks over zeggen. Gisteren hebben we pas voorzichtig iets op Facebook gezet, maar van de invulling mocht van tevoren niets naar buiten komen.” Met hulp van de ouders is er de afgelopen weken intensief geoefend in Amersfoort: „Ook die ouders waren superenthousiast.

Helemaal te gek

„Het ging super. Het was echt zó leuk”, blikt Naomi Dingerdis terug, „Het was helemaal te gek. Vooral ook omdat iedereen het gezien heeft. Het is door de NOS prachtig in beeld gebracht. En ook het dierenpark vond het geweldig. Het was echt iets bijzonders.”

De groep heeft het koningspaar niet persoonlijk gesproken: „Maar je kon aan ze zien dat ze het hartstikke leuk vonden. Eén van onze leeuwen zei: ik ben de koning van de leeuwen. En toen zei de koning: hallo collega! Iedereen was héél enthousiast.”

 De groep van Joy-4All uit Dronten in Amersfoort.
Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 2 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 3 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 3 uur geleden