Flintstones beleven prima autocross en kijken alweer uit naar de polderronde

Sport

BIDDINGHUIZEN - Het publiek stond erbij te blauwbekken en aan het begin was er wat hagel en regen. Maar voor de rest was de zesde konings-autocross van De Flintstones een prachtige dag. Er verschenen meer dan 240 coureurs aan de start.

Verslag geschreven door ACV De Flintstones:

Afgelopen zaterdag 27 april werd de zesde Koningscross van ACV De Flintstones op het Van Werven circuit in Biddinghuizen gereden.

Om zeven uur ‘s morgens ging de poort open om meer dan 240 coureurs te verwelkomen. Na een goede voorbereiding en alle technische keuringen van de auto’s, kon rond de klok van 10:30 uur de eerste wedstrijd van start met de Sierra duo’s. Zij hadden de eer om de baan droog te rijden na de regen van de nacht daarvoor. Vanaf het moment dat het eerste stoplicht bij de start uit ging werd er snel en sportief gereden in alle manches.

Helaas moesten Thom Heijboer en Ron van Daele al snel hun Ford aan de kant zetten, maar hierdoor namen zij hiermee wel de beker voor Klapper van de Dag mee naar huis.

Hagel en regen

Aan het eind van de tweede manche werden de driewielers getrakteerd op wat hagel en regen, hierdoor was in de jurywagen ook opperste concentratie, maar brak de zon weer vrij snel daarna door, waardoor de baan redelijk snel opgedroogd was voor de finales.

In de finale beet de duo-klasse het spits af. Na een mooie strijd kwamen Richard Schat en Rob Schurer als eerste over de streep. Vervolgens was de standaardklasse boven 1800cc aan de beurt. Helaas stonden Thom Heijboer en Bas Suidgeest, die de gehele dag goed hadden gereden, niet aan de start in deze klasse. Het was Pieter Piek met zijn fel oranje Honda die de beker voor de eerste plek, net als vorig jaar mee naar huis nam.

Uit Purmerend

In de standaardklasse t/m 1800cc werd de eerste beker uitgedeeld buiten de polder en was het Arnold Wachter uit Purmerend die met zijn Renault Clio naar plek één stuurde. De toekomstige talenten gingen als laatste van start in de opstapklasse t/m 1400cc, waarin deelnemers met een leeftijd van 16 t/m 21 jaar aan de start staan.

Ben van Steenoven reed al de gehele dag goed met zijn snelle Suzuki Swift, maar moest in de finale toch Jeffrey Schat voor laten gaan met de ex-Honda van Arnt van de Vosse.

Kirsten Hoogeveen

De eerste plek in de overige klasses werd bepaald door de resultaten van alle vier de verreden manches. Bij de dames ging, net als vorig jaar, Kirsten Hoogeveen met startnummer 8 er met de beker vandoor. Bij de vele driewielers was Tom Peetom wederom oppermachtig met zijn nieuwgebouwde Daihatsu Sirion en ging ook dit jaar met de beker naar huis, gevolgd door Gertjan Bron en Toby Witkop.

In de superstandaard was dit jaar Frans van der Heide een maatje te groot voor zijn opponenten in deze bliksemsnelle klasse en ging bij de toerwagens John Klaver na een paar bloedstollende manches er met het goud vandoor. Zijn concurrenten Sonny de Vries en Edwin van Gaalen, achter zich latend met het respectievelijk zilver en brons.

Vrije standaard

Na een aantal jaar van afwezigheid, maakte de vrije standaard ook weer zijn opwachting. Brullende motoren en fanatieke rijders, die het publiek zeker konden bekoren. In Biddinghuizen zijn we blij met de terugkeer van deze klasse!

Zo ook publiekslievelingen de sprinters en de kevers waren opzienbarend. In de eerste manche verschenen er van elke klasse maar liefst elf auto’s aan de start, wat een toetje was voor het publiek, die ondanks de kou, in grote getale bleven staan blauwbekken langs de kant. In een mooie strijd reed bij de sprinters Bartjan Blauw zich naar de overwinning.

Dank uitspreken

De organisatie wil haar dank uitspreken naar alle medewerkers, coureurs en sponsoren. Zonder hen was het niet mogelijk geweest om deze cross te kunnen organiseren.

Achter de schermen wordt er ook alweer vooruit gekeken naar de tweede cross waarbij een dagcross in combinatie met de polderronde uurscross plaats vindt. Tijdens de polderronde wordt de omtrek van de polder qua afstand verreden op onze crossbaan wat gegarandeerd voor veel kijkplezier zal zorgen.

Vergeet daarom zeker niet om 22 juni aanstaande te blokken voor de Polderronde! We gaan ervan uit dat de tweede cross het succes van de Koningscross minimaal zal evenaren, al dan niet zal overstijgen! Nogmaals: 22 juni 2019: de eerste Poldercross ACV De Flintstones op het Van Werven circuit te Biddinghuizen!

Benieuwd naar de uitslagen? Zie onderstaande lijst voor de gelukkigen die in de prijzen vielen:

Duoklasse:

  1. Richard Schat / Rob Schurer
  2. Lars Kuipers / Tom ten Haaf
  3. Robert Hasselman / Marcel Wolbrink

Standaardklasse boven 1800cc:

  1. Pieter Piek
  2. Arjen Herweijer
  3. Martijn Vis

Standaardklasse tot 1800cc:

  1. Arnold Wachter
  2. Gerwin Blaauw
  3. Fons van Daele
  4. Martijn Schussler
  5. Robin Kok

Opstapklasse tot 1400cc:

  1. Jeffrey Schat
  2. Ben van Steenoven
  3. Yuri Folkertsma
  4. Rob Smit
  5. Stefan Kuipers

Damesklasse tot 1800cc:

  1. Kirsten Hoogeveen
  2. Annemieke Keijzer
  3. Nadia Zoutendijk

Driewielers:

  1. Tom Peetoom
  2. Gertjan Bron
  3. Toby Witkop

Superstandaardklasse tot 2000cc:

  1. Frans van der Heide
  2. Johan Vording
  3. Sijbren van der Velde

Toerwagens:

  1. John Klaver
  2. Sonny de Vries
  3. Edwin van Gaalen

Vrije standaardklasse:

  1. Dorus Sintebin
  2. Gerke Feitsma
  3. Nico Braam

Sportklasse (Kevers):

  1. Roy Burger
  2. Chris Wekema
  3. Michel van Beek

Sprintklasse (Specials):

  1. Bartjan Blaauw
  2. Patrick Hoexum
  3. Jimmy Hop
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 8 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 9 uur geleden