De Wisentweg ter hoogte van de Dorpsboerderij.
De Wisentweg ter hoogte van de Dorpsboerderij. Ā©maartenheijenk.nl

Wisentweg: 85% van de automobilisten rijdt te hard en dus komen er verkeersdrempels

Algemeen

DRONTEN - De Wisentweg is momenteel afgesloten voor het autoverkeer. De gemeente Dronten laat er een aantal wegversmallingen en verkeersdrempels aanleggen. Doel is dat er straks 50 kilometer per uur gereden wordt.

Het gedeelte van de Wisentweg tot iets voorbij het bos hoort sinds een aantal jaren bij de bebouwde kom (zie video) en dat betekent dat er 50 kilometer per uur gereden mag worden. Vorig jaar constateerde de gemeente Dronten al dat 85% van de automobilisten er zoā€™n 20 km/uur te hard rijdt.

Met name toenmalig gemeenteraadslid Albert Bleijenberg (GroenLinks) heeft veelvuldig aangedrongen op snelheidsbeperkende maatregelen, met name ter hoogte van de Dorpsboerderij. ā€žFeit is dat er veel en veel en veel te hard gereden wordtā€, zei Bleijenberg vorig jaar. De gemeente neemt nu maatregelen.

Fietspad

In de loop van dit jaar wordt ook het fietspad langs de Wisentweg vervangen. ā€žDoor de slechte kwaliteit van de tegels is het fietspad eerder aan vervanging toeā€, schreven B en W in september.

 Werkzaamheden aan de Wisentweg.
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 1 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 2 uur geleden
Afbeelding
Vermiste vrouw in Emmeloord mogelijk op de bus gestapt naar Dronten 19 uur geleden