Afbeelding

Gemeente houdt ‘kroegentocht’ voor ouders van pubers met info over alcohol

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten omschrijft de avond als een ‘kroegentocht’. Op maandag 20 mei is er in De Meerpaal een gratis ouderavond. Ouders en verzorgers krijgen hier informatie over het gebruik van alcohol van hun puberende kind.

In Swifterbant zijn nogal wat problemen met kinderen van 15 en 16 jaar, die alcohol en drugs gebruiken en vernielingen aanrichten in het dorp. De gemeente Dronten hoopt dat zoveel mogelijk van hun ouders naar de avond in De Meerpaal komen.

Helder Uit

„Tijdens ‘Helder Uit’ krijgen ze informatie over opvoeding in relatie tot alcohol”, meldt De Meerpaal, „De avond wordt georganiseerd door De Meerpaal, GGD Flevoland, Tactus Verslavingszorg en stichting Forzsa.”

„Voor het terugdringen van alcoholgebruik onder jongeren spelen de ouders een belangrijke rol”, aldus de organisatoren, „Tijdens deze avond krijgen ouders handvatten over hoe ze dit thema thuis kunnen behandelen.”

Theatergroep

De avond start om zeven uur met een voorstelling van de interactieve theatergroep DNL. Daarna zijn er twee presentatierondes: een ervaringsdeskundige vertelt hoe zijn leven is verlopen na het gebruik van alcohol en in quizvorm wordt de kennis getest over jongeren en alcohol.