ASVD Zaalvoetbal
ASVD Zaalvoetbal Gert Buchner (archieffoto)

Het sprookje van ASVD Zaalvoetbal lijkt voorbij: „Het was een hoopje los zand”

DRONTEN - Na de twee eclatante overwinningen in de eerste ronde van de play-offs, is ASVD Zaalvoetbal gisteren in de tweede ronde hard onderuit gegaan. Door de 3-7 thuisnederlaag tegen ZVV Ede 2 wordt de return een zware opgave.

ASVD dacht gisteravond met een sterke bezetting aan te treden tegen Ede. In werkelijkheid viel het tegen. De thuisploeg kwam nog wel op 1-0 door Saba Gwedelidze, maar daar was ook alles mee gezegd. Door twee persoonlijke fouten en niet genoeg vooruit te verdedigen was het halverwege 1-3.

Geen team

„We waren geen team, het was een hoopje los zand”, klonk het na afloop, „Het past perfect in het beeld van dit seizoen: in sommige wedstrijden komen we tot een erg hoog niveau, maar soms zakken we ook heel ver weg.”

ASVD oogde apathisch, de wil om te winnen leek er niet te zijn. Na de rust ging het hard. ASVD kwam met 2-6 achter en tot overmaat van ramp viel ook keeper Machiel Werkman nog eens uit. Daardoor nam spits Roberto Doufikar de laatste twaalf minuten plaats onder de lat. Sander Zuidema scoorde nog wel een derde goal op aangeven van Saba Gwedelidze.