Avond voor ondernemers over energietransitie.
Avond voor ondernemers over energietransitie.

Informatiebijeenkomst in Dronten: Wat kunnen ondernemers doen aan energietransitie?

Algemeen

DRONTEN - ‘De energietransitie; wat kunt u als ondernemer zélf doen?’ Dat is het thema van een aantal informatiebijeenkomsten voor ondernemers. In Dronten is op woensdag 5 juni een informatie-ochtend in de Energiewinkel aan De Reling in winkelcentrum Suydersee. Het begint om negen uur.

De bijeenkomsten zijn georganiseerd door het Energie Expertisecentrum Flevoland en Energieke Regio. Zijn constateren dat Flevoland voorop loopt als het gaat om duurzame energie. De provincie wil in 2030 volledig duurzaam in haar energiebehoefte voorzien.

Ondernemers hebben vragen

Projectleider Hage de Vries van het Energie Expertisecentrum: „We komen veel ondernemers tegen die hier aan bij willen dragen, maar vragen hebben als: wat zijn de wettelijke eisen? Hoeveel kan ik er aan verdienen? Kan ik het beter samen of individueel aanpakken? Daarom organiseren we deze bijeenkomsten voor ondernemers om hen op weg te helpen.”

Energie Expertisecentrum Flevoland en Energieke Regio zijn ervan overtuigd dat ondernemers veel kunnen bereiken op het gebied van verduurzaming. Daarnaast gaat per 1 juli de Informatieplicht in. Dit betekent dat alle organisaties die veel elektriciteit of aardgas verbruiken verplicht worden gesteld om energiebesparende maatregelen door te voeren.

Informeren en inspireren

De Vries: „Met onze bijeenkomsten, willen wij Flevolandse ondernemers informeren en inspireren hoe zij kunnen verduurzamen, welke financiële voordelen er te behalen zijn èn hoe zij kunnen voldoen aan de Informatieplicht.”