Dorien Luteijn
Dorien Luteijn Arjen van der Spek

Dorien Luteijn wint met haar team Nederlands kampioenschap en plaatst zich voor het WK

Sport

DRONTEN - Dorien Luteijn uit Dronten is dit weekeinde in Ermelo met haar voltigeteam Nederlands kampioen geworden bij de junioren. Tevens plaatste het team zich voor de wereldkampioenschappen junioren voltige. Dit kampioenschap wordt dit jaar in eigen land gehouden.

Dorien deed dit weekeinde mee aan een internationale voltigewedstrijd in Ermelo, waar ook teams uit Duitsland, Zwitsersland, Finland en Zweden van de partij waren. Voor de junioren was deze wedstrijd tevens het NK.

De inwoonster van Dronten maakt deel uit van het Nederlands junorenteam. Voltigerend op het Flevoruiters-paard Buick Hill behaalde haar team een eindscore van 6.658 waarmee ze in het internationale speelveld vierde zijn geworden en uiteindelijk Nederlands kampioen.?

Solo

Dorien startte ook solo namens eigen club de Flevoruiters op Buick Hill, gelongeerd door Nicky Heijboer. Ze liet in klasse junior 2 een goede verplichte oefening zien, wat haar een achttiende plek opleverde.

Zaterdag bij de kür waren er kleine foutjes, wat een 23ste plek opleverde. Totaal werd ze 20ste tijdens de internationale wedstrijd. In de strijd om het Nederlands kampioenschap werd ze vierde.
?