Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Aeres Hogeschool Dronten laat zelf 250 studentenkamers bouwen op de campus

Algemeen

DRONTEN - Aeres Hogeschool Dronten laat zelf 250 studentenkamers bouwen op de campus. Dat is gisteravond medegedeeld aan de omwonenden. Momenteel biedt de campus huisvesting aan 350 studenten. De bouw start naar verwachting deze zomer.

De christelijke agrarische hogeschool groeit. „Om aan de groeiende vraag naar studentenhuisvesting tegemoet te komen, worden op de campus deze zomer extra wooneenheden geplaatst”, schrijft de school in een persbericht.

„In eerste instantie gaat het om circa 50 wooneenheden, tegelijkertijd zal er gebouwd worden aan circa 200 studentenwoningen verdeeld over 17 woningen van 3 verdiepingen”, vervolgt de hogeschool.

Projectontwikkelaar

De wooneenheden worden ontwikkeld, gebouwd en in beheer genomen door de Veluwse Vastgoed Combinatie II BV van projectontwikkelaar Frank Wilschut. „Hij heeft jarenlange ervaring in de ontwikkeling, bouw en exploitatie van recreatieparken”, schrijft de school.

De laatste studentenkamers op de campus werden nog gebouwd door Oost Flevoland Woondiensten. OFW liet anderhalve maand geleden al weten niet happig te zijn op de bouw van nieuwe kamers.

Dossier studentenhuisvesting

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 10 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 10 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 10 uur geleden