Afbeelding
Reuma Patiënten Vereniging Randmeren

23 mei – Informatieavond over reuma

donderdag 9 mei 2019 0:00

Als je meer wilt weten over reuma, omdat de diagnose bij jou is gesteld, of bij een naaste in jouw omgeving, kom dan op 23 mei naar de informatiebijeenkomst in hotel Het Galjoen, De Rede 50-56, in Dronten. Het thema die avond is ‘Reuma en medicatie’. Het programma begint om 19:30 uur en zal om ongeveer 21:30 uur worden beëindigd. Vanaf 19:15 is er ontvangst met koffie.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Reuma Patiënten Vereniging Randmeren in samenwerking met Reuma Nederland, voorheen het Reumafonds. Iedereen is welkom, leden en niet-leden. Er zijn geen kosten aan verbonden en aanmelding vooraf is niet noodzakelijk.

Sprekers die avond zijn Dr. Monique Hoekstra, reumatoloog en Harriët de Vries, reumaconsulent. Beiden zijn werkzaam in het streekziekenhuis Isala te Zwolle. Zij zullen informatie overbrengen over de belangrijkste zaken die je beslist moet weten als je reuma-medicijnen gebruikt, maar ook over de laatste ontwikkelingen op dit gebied. En die ontwikkelingen gaan erg snel.

Ook als je geen medicijnen gebruikt, is het goed te weten welke mogelijkheden er zijn. Veel mensen lopen door met reumatische klachten, zonder enig idee dat verbetering mogelijk is. Het kan dan zinvol zijn bij de huisarts een doorverwijzing naar een reumatoloog te vragen.

Onze vereniging wil er zijn voor mensen met reuma in de regio. En dat zijn er veel. Ongeveer 9 procent van alle Nederlanders krijgt er ooit mee te maken. Wij brengen leden onderling met elkaar in contact en verstrekken informatie over de laatste medische ontwikkelingen en inzichten op het gebied van leven met reuma en de behandeling ervan. Ook organiseren wij sport- en beweegactiviteiten, afgestemd op de mogelijkheden van mensen met reuma, onder begeleiding van ervaren reumatherapeuten. Bijvoorbeeld fitness in de zaal, bewegen in een extra warm zwembad en volleybal met aangepaste spelregels. Lichamelijke activiteiten kunnen – mits goed gedoseerd en aangepast aan de persoonlijke mogelijkheden – een heel positieve uitwerking hebben.

De vereniging is actief in Harderwijk, Ermelo, Putten, Nijkerk, Nunspeet, Elburg, Kampen, Lelystad, Dronten en Zeewolde. Meer informatie over bewegen of over het lidmaatschap verstrekt de vereniging via haar website rpvrandmeren.nl, per e-mail voorzitter@rpvrandmeren.nl en telefonisch via het nummer 06 41 04 83 31.