Trainer Asv Dronten niet verantwoordelijk voor vier degradaties: „Seizoenen niet afgemaakt”

Sport

DRONTEN - Wim Schaap, de nieuwe trainer van Asv Dronten voelt zich niet verantwoordelijk voor de degradatie van vier clubs waar hij de laatste jaren werkzaam is geweest: „Bij alle vier de clubs heb ik het seizoen of zelf niet afgemaakt of de club wilde niet verder.”

DeDrontenaar.nl meldde gisteren: „In de laatste acht jaar dat hij werkte als hoofdtrainer, is Schaap vier keer gedegradeerd.” Wim Schaap in een reactie: „Dat klopt niet. Alle vier de clubs stonden er gewoon goed voor op het moment dat ik wegging. Ik heb zelf de degradaties niet meegemaakt en ben er dus ook niet verantwoordelijk voor.”

Carnaval

„Westlandia stond zevende en ik moest in november weg voor André Wetzel die het seizoen afgemaakt heeft. Met Vitesse Delf stonden wij middenmoot. Bij de carnaval ben ik weggegaan omdat de spelers naar carnaval gingen en die training niet wilden inhalen en ik van de voorzitter die spelers op moest stellen. Dat heeft tot een breuk geleid omdat ik dat niet deed.”

Bij Nieuwenhoorn ging Schaap na anderhalf jaar weg na ongeregeldheden bij een wedstrijd van het tweede team. „Daarvoor ben ik door zowel het openbaar ministerie als de KNVB vrijgesproken. Bij SVC heb ik in november mijn contract ingeleverd met betrekking tot de beleving van de groep.”

Wim Schaap

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 13 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 14 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 14 uur geleden