Tom Roskam
Tom Roskam © Ar Nieuwland

Swift '64 houdt een punt over aan wedstrijd vol met gele kaarten

Sport

SWIFTERBANT - De wedstrijd tussen Swift '64 en Hatto Heim eindigde zaterdag in 1-1, maar daar ging het niet alleen over. De arbiter van dienst gaf immers liefst twaalf gele kaarten. "Hij had een grens moeten trekken", vindt Swift-trainer Arjan ten Hove.

De coach doelt daarmee op twee overtredingen in het begin van de wedstrijd, waar de scheidsrechter geen kaart voor gaf. "Op die manier kon Hatto Heim de grens steeds een beetje verleggen, want ze spelen een fysiek spelletje. Ik denk dat de scheidsrechter daar in had moeten grijpen. Aan het einde van de wedstrijd wordt iedere overtreding een gele kaart, dat krijg je als er lange ballen worden gespeeld."

Swift-speler Nick Haverkamp kreeg tweemaal geel en dus rood, terwijl Tom Roskam tegen een schorsing aanliep. Daarnaast verloor Swift ook nog eens punten, omdat de ploeg het lang niet voor elkaar kreeg om onder het fysieke spel van Hatto Heim vandaan te komen. "Zij kwamen na rust ook nog op 1-0 en dat was niet eens een kans. Dan moet je in de achtervolging en uit een strafschop van Thim Verhoeven kwamen we op 1-1. Dan weet je dat het voor Hatto Heim alles of niets wordt", stelt Ten Hove.

Het bleef bij 1-1, waardoor de uitgangspositie van Swift niet veranderde. Als de ploeg tweemaal wint, wordt het vierde of wint het de derde periodetitel. Ten Hove: "Weer een wedstrijd dichterbij gekomen en nog steeds doen we mee. Dat was het belangrijkste."

Voetbalprogramma

Vr. 17 mei

  • ZVV Ede 2 - ASVD Zaalvoetbal (20:15 uur, Topsporthal in Ede)

Za. 18 mei

  • Hierden - Asv Dronten (15:00 uur)
  • BAS - Zwolsche Boys (14:30 uur)
  • Olympia’28 - Swift’64 (14:300 uur)
  • Reaal Dronten - Noord Veluwe Boys (14:30 uur)

Za. 25 mei

  • Asv Dronten - DOS '37 (14:30 uur)
  • SC Rouveen - BAS (14:30 uur)
  • Swift’64 - DSV’61 (14:30 uur)
  • SEH - Reaal Dronten (14:30 uur)
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 15 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 16 uur geleden