©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten is klaar na weer een nederlaag in polderderby

DRONTEN - Reaal Dronten heeft zaterdag voor de tweede keer dit seizoen haar meerdere moeten erkennen in Zeewolde. De Drontenaren incasseerden ditmaal een duidelijke 3-0 nederlaag, waardoor er op de ranglijst niets meer te halen is.

De polderderby startte zaterdag pas om 17.00 uur en daar had vooral Zeewolde profijt van. De ploeg had op dat moment al vernomen dat lijstaanvoerder 't Harde onderuit was gegaan, waardoor het de koppositie over kon nemen. Gesterkt door die gedachte werd Reaal teruggedrukt en binnen tien minuten leverde dat de 1-0 op. Een overtreding van Bret Eijkelboom werd bestraft en de daaropvolgende penalty werd benut door Reinier Joustra.

Reaal kwam er amper aan te pas en na rust resulteerde dat in nog twee tegentreffers. Opnieuw Joustra maakte na tien minuten de 2-0 en hij completeerde een kwartier voor tijd zijn hattrick. Een hoekschop viel zo binnen, waarmee de eindstand op 3-0 werd bepaald. Een domper voor Reaal, dat nu de laatste wedstrijden om des keizers baard speelt. De nacompetitie is een brug te ver gebleken.