Alie Sijmonsma verkoopt lootjes voor de Samenloop voor Hoop.
Alie Sijmonsma verkoopt lootjes voor de Samenloop voor Hoop. ©maartenheijenk.nl

Alie Sijmonsma verkoopt lootjes voor Samenloop: „Mag mijn handen dichtknijpen”

Algemeen

DRONTEN - Vele tientallen bezoekers van winkelcentrum Suydersee kochten zaterdag lootjes voor de Samenloop voor Hoop. Alie Sijmonsma uit Dronten stond samen met Ineke van de Wetering in de stand bij Expert: „Het gaat fantastisch, heel goed.”

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei wordt op het Meerpaalplein de Samenloop voor Hoop gehouden, een 24-uurs wandelestette ten behoeve van de kankerbestrijding. Alie Sijmonsma zet zich er graag voor in: „Omdat het een heel goed doel is en omdat ik gevraagd ben door Ineke van de Wetering. Die is zó gedreven; wat die allemaal niet doet… dan kun je geen nee zeggen.”

Lootjes en kaarsenzakken

Alie en Ineke stonden zaterdag voor de etalage, waar de prijzen van de verloting staan uitgestald. De trekking vindt plaats tijdens de Samenloop en tot die tijd proberen vrijwilligers de lootjes aan de man te brengen.

Daarnaast verkochten ze kaarsenzakken. Die zijn bedoeld voor de zaterdagavond, als er traditiegetrouw een fakkeoptocht en kaarsenceremonie wordt gehouden, gevolgd door één minuut stilte. „Dat is altijd heel indrukwekkend”, weet Alie Sijmonsma uit eigen ervaring, „Dat doet een mens wel wat.”

Altijd wel iemand

De vrijwilliger heeft tot nu toe altijd meegedaan aan de Samenloop in Dronten. „Mijn vader is aan kanker overleden”, vertelt ze, „Verder valt het in mijn directe omgeving gelukkig mee, ik mag ik mijn handen wel dichtknijpen. Aan de andere kant: ik ken zó veel mensen, dat er altijd wel iemand is die erdoor getroffen is.”