Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Perfecte omstandigheden voor wandelaars Swifterbant: „Iedereen loopt mee” (9 foto’s)

Swifterbant

SWIFTERBANT - Dankzij veel na-inschrijvingen kent de Avondvierdaagse in Swifterbant dit jaar iets meer deelnemers dan vorig jaar. „Het gaat super, we hebben supermooi weer en alles loopt op rolletjes”, juicht organisator Melissa Ristjouw.

Vijf- à zeshonderd wandelaars lopen vier dagen door Swifterbant en omgeving. Vertrekpunt is sinds vorig jaar het schoolplein van katholieke basisschool De golfslag en dat bevalt de organisatie uitstekend.

Behalve de individuele deelnemers zijn het vooral de scholen die meedoen. Traditiegetrouw trekt de vijf kilometer meer wandelaars dan de dubbele afstand: 13 om 10 groepen.

Saamhorigheid

Waarin zit ‘m de aantrekkingskracht van het evenement? „Het is echt iets voor het dorp, het toont de saamhorigheid aan”, vindt Melissa, „Iedereen loopt mee en dat maakt het gezellig. Je ziet bijna alle mensen uit het dorp en je ziet al wandelend het hele dorp.”

Vrijdag wordt de Avondvierdaagse afgesloten. De vijf en de tien kilometer arriveren dan ongeveer tegelijkertijd op de sportvelden. Rond acht uur vertrekt het hele legioen voor de laatste anderhalve kilometer naar het centrum. Rond half negen is daar de slotmars met dweilorkest De Valkeniers uit Lelystad en de Malletband van De Meerpaal (voorheen Amor Musae).

Afbeelding
Afbeelding
 Avondvierdaagse Swifterbant
Afbeelding
 Avondvierdaagse Swifterbant
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding