Rijrichting op De Rede wordt omgedraaid: „Kruising met De Zuid minder complex”

Algemeen

DRONTEN - Op advies van omwonenden draait de gemeente Dronten de rijrichting op De Rede om. Dat stellen B en W voor aan de gemeenteraad. Volgens het college wordt de kruising met De Zuid door deze maatregel minder complex.

Komend vanaf het Meerpaalplein kan het verkeer straks bij het gemeentehuis en de Open Hof niet linksaf slaan. „Hierdoor is het mogelijk een rustiger straatbeeld met meer groen te creëren”, schrijft het gemeentebestuur, „Een en ander heeft een positief effect op de verkeersveiligheid.”

De gemeente gaat de Walvisstraat opknappen en verwacht dat daardoor minder auto’s gebruik maken van De Rede. „Dit heeft een positief effect op de verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers op De Rede”, verwacht het college.

2,8 miljoen euro

De aanpassing van De Rede maakt onderdeel uit van een complete renovatie van De Zuid, Walvisstraat, De Rede en de omgeving van de Open Hof. Aanvankelijk was het de bedoeling om De Zuid om te leggen naar de andere kant van het kerkcentrum. Op aandringen van de bevolking is dat idee geschrapt. Toch kost het nieuwe plan nog steeds 2,8 miljoen euro.

Dossier omleggen De Zuid

DeDrontenaar.nl