Willem Jelle Bos
Willem Jelle Bos © Ringfoto Doornbos

Alles is weer anders: spectaculaire zege helpt asv Dronten plaats omhoog

Sport

DRONTEN - Na de nederlaag van vorige week wachtte asv Dronten een immens karwei, maar zeven dagen later is alles weer anders. Door een Houdini-act winnen de Drontenaren zaterdag met 1-2 bij Hierden en zijn ze de rode lantaarn weer kwijt.

De nederlaag van vorige week tegen Nunspeet kwam hard aan, ook omdat naaste concurrenten Enter Vooruit en DZC '68 wonnen. Hoe anders hangt de vlag er een week later bij, als juist asv Dronten weet te winnen. "Dit is zo mooi. Ook voor iedereen die er hartstikke druk mee bezig is. Het is fijn dat al het werk een keer beloond wordt. En we hebben het weer in eigen hand", verzucht coach Jan Vlap.

De manier waarop maakt de smaak nog eens extra lekker, want lang lijkt asv Dronten zonder punten huiswaarts te keren. De ploeg speelt bij het al uitgespeelde Hierden lang geen gekke wedstrijd, maar toch staat er na 89 minuten een 1-0 achterstand op het bord. "Er werd een bal van de lijn gehaald en vijf seconden later lag de bal er aan de andere kant in. We zijn aanvallend gaan wisselen, op een gegeven moment speelde ik met drie centrumspitsen. Dat is beloond", weet Vlap.

Want waar iedereen al rekening houdt met een misschien wel fatale nederlaag, loopt het compleet anders. Willem Jelle Bos wordt de grote man, want in de 89ste minuut brengt hij asv Dronten alsnog langszij. En als je denkt dat het niet gekker kan, maakt hij drie minuten in blessuretijd ook nog de winnende. "Dat geeft zo'n ontlading en blijdschap, echt hartstikke mooi. Als we nu winnen van DOS, hebben we nacompetitie. Dat is wel even een verschilletje. Dit kan wel eens een heel belangrijk moment zijn", denkt Vlap.