Minister Ferdinand Grapperhaus
Minister Ferdinand Grapperhaus Arenda Oomen

Voorlopig geen ‘Boxtelse acties’ in Dronten: „Reken maar dat wij buitengewoon alert zijn”

112

DRONTEN - Burgemeester Ineke Bakker kan niet voor honderd procent garanderen dat ‘Boxtelse toestanden’ zich niet voordoen bij veehouders in de gemeente Dronten. „Maar reken maar dat wij er buitengewoon alert op zijn”, vertelde ze de gemeenteraad. „Fijn dat u er bovenop zit”, reageerde VVD-gemeenteraadslid Trudy Stoker.

De VVD-fractie had zich bezorgd getoond over de actie van dieractivisten in Boxtel en had de burgemeester gevraagd of dit ook in Dronten kan gebeuren. Ineke Bakker antwoordde dat LTO, politie en gemeente regelmatig met elkaar aan tafel zitten.

Veiligheid buitengebied

Volgende week is er een bijeenkomst in De Meerpaal: „Dan wordt er gesproken over verschillende aspecten van veiligheid in het buitengebied. We zijn er dus druk mee bezig.”

De burgemeester herinnerde eraan dat minister Ferdinand Grapperhaus van justitie onlangs in Biddinghuizen is geweest om te praten over veiligheid op boerenerven. Ondernemers werd daarbij op het hart gedrukt om vooral aangifte te doen als er iets gebeurt en voorzorgsmaatregelen te nemen, zoals camera’s.

Illegaal binnentreden

Zaken als het illegaal binnentreden van boerenerven doen zich volgens Ineke Bakker ook in de gemeente Dronten voor. „Daarom moeten we er met z’n allen voor zorgen dat het buitengebied veilig is en blijft. En àls er dreiging is, dan is er altijd direct overleg tussen burgemeester, politie en eventueel ondernemers.”

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 14 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 15 uur geleden