Overlast in het Wisentbos
Overlast in het Wisentbos archieffoto

Wisentbos zoekt met De Meerpaal en politie naar geschikte 'chillplek' voor jongeren

Algemeen

DRONTEN - Vanwege de overlast van jongeren in het Wisentbos, is Staatsbosbeheer op zoek naar een plek waar jongeren mogen ‘chillen’ in de avond. Dat gebeurt in samenwerking met de politie, jongerenwerkers van De Meerpaal en de gemeente.

,,Het gaat de goede kant op”, meldt boswachter over de plannen. Ze roept jongeren die willen meedenken over de inrichting op om zich te melden bij de jongerenwerkers van De Meerpaal.

Boete van 95 euro

Sinds de zomer van vorig jaar mogen bezoekers na zonsondergang niet meer in het Wisentbos komen. In alle bossen van Staatsbosbeheer in Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant zijn borden geplaatst.

,,Bent u toch na zonsondergang in het natuurgebied dan kunt u een boete krijgen van 95 euro”, waarschuwt de boswachter. Een illegaal vuurtje stoken kost 280 euro.

Jongeren aangetroffen

In de nacht van vrijdag op zaterdag trof Amy Zeeman in het Wisentbos twee groepen jongeren aan, die allebei een vuur hadden gemaakt: ,,Daarnaast waren er wat kleine lossen groepjes aanwezig achterin het bos. De leeftijden verschilden van 14 tot 21 jaar.”

,,Ouders zijn gebeld en persoonsgegevens zijn genoteerd. Alle jongerengroepen hebben direct het vuur uitgemaakt, volledige medewerking getoond en alle rotzooi is opgeruimd en meegenomen. Complimenten daarvoor. Na een officiële waarschuwing wordt het de volgende keer een boete.”