Afbeelding
Samenloop voor Hoop

Samenloop voor Hoop levert ruim 123.000 euro op: „Dit is grandioos, ik ben er kapot van”

Algemeen

DRONTEN - De Samenloop voor Hoop heeft gisteren en vandaag 123.603,10 euro opgeleverd voor de kankerbestrijding. Vijfendertig teams en tegen de zeshonderd wandelaars zorgden op het Meerpaalplein voor deze onverwacht hoge opbrengst. „Dit is grandioos, ik ben er kapot van”, reageert bestuurslid Jaap Kodde, „We hebben met z’n allen laten zien waar Dronten groot in kan zijn.”

De Samenloop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette voor KWF Kankerbestrijding. Het evenement wordt iedere twee jaar in Dronten gehouden.

Recordopbrengst

Twee jaar geleden was de Samenloop voor ’t eerst op het Meerpaalplein en was er een recordopbrengst van 84.000 euro. Dit jaar waren er in de aanloop naar de wandelestafette zó veel acties, dat het bestuur al stilletjes rekening hield met een ton: „Maar dat we daar nog dik twintigduizend euro overheen zouden gaan, dat had ik ècht niet verwacht.”

„Het is door allemaal vrijwilligers gedaan. Die hebben allemaal perfect hun taak vervuld, net zoals het bedrijfsleven. Langs het parcours probeerde iedereen vanuit zijn standje zoveel mogelijk te verkopen en ook dat heeft natuurlijk heel veel geld opgeleverd.”

Perfecte omstandigheden

Jaap Kodde constateert dat de weersomstandigheden geweldig waren: „En het Meerpaalplein is natuurlijk perfect voor zo’n evenement, het is een superlocatie.”

Vooral de kaarsenceremonie op zaterdagavond zorgde voor heel veel emoties op het plein: „En dan is het mooi dat iedereen de ander steun probeert te geven. Op zo’n moment ben je trots dat je in Dronten woont.”

Eregasten

In De Meerpaal werden de eregasten beide dagen opgevangen, mede door het Toon Hermans Huis. De mensen met kanker, ex-kankerpatiënten, hun naasten en ook nabestaanden werden daar op allerlei manieren in de watten gelegd. Daar is heel veel gebruik van gemaakt.

KWF Kankerbestrijding draagt dit jaar een extra hoog percentage van de opbrengst af aan een lokaal goed doel. Het betekent dat het Toon Hermans Huis een flink bedrag krijgt. „Daardoor kunnen wij straks de mensen nòg beter opvangen. Dat is een uitdaging waarvan ik zeker weet dat-ie gaat slagen”, aldus Jaap Kodde.

Samenloop voor Hoop

Afbeelding
Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 15 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 15 uur geleden