Gevarieerde koormuziek in de Regenboog

Algemeen

Woensdagavond 22 mei trad het koor Koraal uit Elburg op voor een goed gevulde zaal bewoners en personeel .

Koraal is een koor van ongeveer 25 enthousiaste zangers en zangeressen, dat een gevarieerd repertoire zingt, 4- of nog meer stemmig, uit allerlei tijden en stromingen, en in diverse talen

Het optreden van een klein uur was een muzikale reis door de geschiedenis van de muziek, onderhoudend aan elkaar gepraat door dirigent Merlijn Kaper. Een regenboog aan muziek dus… Eerst werd het gehoor verrast door eeuwenoude Engelse madrigalen, muzikale vlechtwerkjes met allemaal verschillende lijntjes die toch telkens weer bij elkaar kwamen.

Daarna was het de beurt aan de klassieke componist Mendelssohn, die volgens Kaper briljante koorstukken schreef. Pittig om in te studeren en te zingen, maar fijn om je erdoor mee te laten slepen.

Verder ging het met enkele gevoelige moderne klassieke stukken om bij weg te mijmeren.

Toen werd het tempo een stukje opgeschroefd met jazzy liederen zoals Angel eyes, uitgevoerd door o.a. Ella Fitzgerald en Frans Sinatra. Verrassende nummers met veel variatie erin.

Tot slot was het de beurt aan de popmuziek. Can’t buy me love van the Beatles werd als een soort madrigaal uitgevoerd, en Fragile van Sting werd gezongen in een pakkende verstilde versie. Er was ook een Nederlands nummer, van de 3 J’s, Watermensen. Dit is het lijflied van Koraal, uit de vissersstad, maar past natuurlijk ook heel mooi in de polder!

De afsluiter was voor Randy Newman, met het vrolijke en opbeurende You’ve got a friend in me, dat het publiek tot meedeinen en een lach wist te verleiden.

Koor Koraal zingt elke woensdag van 8 tot 10 in het Agnietencentrum, Hoekwant 45 in Elburg