Afbeelding
Windplan Blauw

Actiegroep Swifterbant over feiten Windplan Blauw: „Gemanipuleer met de werkelijkheid”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Naar aanleiding van de bezwaren van actiegroep Windbrekers tegen enkele windmolens vlakbij Swifterbant, heeft Windplan Blauw een ‘factsheet’ gepubliceerd. Ap de Boer van Windbrekers stelt dat de windkoepel manipuleert met de werkelijkheid. De groep heeft een ‘gecorrigeerde versie’ van de factsheet gemaakt.

Volgens De Boer heeft Windplan Blauw een dag na publicatie van de ‘factsheet’ een aanpassing gedaan op haar website: „Eerst wekten ze stroom op voor 125.000 en nu voor 400.000 huishoudens. Het geeft maar weer eens aan dat we op moeten letten en niet alles moeten geloven wat er staat.”

Overlast

Windbrekers vindt dat de inwoners van Swifterbant als buren van Windplan Blauw recht hebben op nette informatie: „Geef aan dat je overlast gaat veroorzaken voordat je alles er door hebt gedrukt.”

„Nu is telkens benadrukt dat er aan de wettelijke eisen is voldaan, maar dat veroorzaakt nog steeds overlast. Dat geeft Windplan Blauw nu ook toe, anders hoeven ze de overlast niet te verminderen (hun eigen woorden).”

Samen optrekken?

De Windbrekers hebben op 21 mei een presentatie verzorgd voor de leden van Windplan Blauw: „Wij hebben aangeboden om samen met het dorp te kijken naar oplossingen. Als het zou lukken om samen op te trekken, zodat boeren en initiatiefnemers van de windmolens hun rendement kunnen halen en het dorp geen overlast heeft, dan is in één keer het draagvlak enorm vergroot. Wij hebben een beroep gedaan op het gezond boerenverstand en wachten op antwoorden.”

Windplan Blauw heeft aangekondigd later vandaag met een reactie te komen.

Windplanblauw

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 7 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 8 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 8 uur geleden