Nordin Hettinga
Nordin Hettinga ©maartenheijenk.nl

Nordin Hettinga blij met beker, maar niet met aantal goals: „Volgend seizoen het dubbele”

Sport

DRONTEN - Veertien doelpunten. Dat aantal was dit jaar voldoende om topscorer te worden van de vier voetbalclubs in de gemeente Dronten. De wisselbeker van DeDrontenaar.nl ging naar Nordin Hettinga van Reaal Dronten. Hij is blij met de beker, maar allerminst tevreden over zijn productie.

Nordin Hettinga is 19 jaar oud, studeert bij het Deltion College voor onderwijsassistent en is daarnaast pizzabakker bij Mama Mia in Dronten. Tijdens het jaarlijkse sponsortoernooi van zijn club ontving hij de beker uit handen van Kevin Valk, die zich twee jaar geleden topscorer mocht noemen. De huidige speler van Asv Dronten scoorde toen in dienst van Reaal bijna het dubbele van Nordin nu: 27 goals.

Topscorer van de gemeente Dronten. Wat vind je ervan?
Nording Hettinga: „Leuk dat ik als A-junior deze beker mag ontvangen. Alleen… ik vind wel dat ik eigenlijk veel te weinig heb gescoord.”

Volgend jaar ga je naar de senioren?
„Ja, maar ik heb dit hele seizoen ook al in de senioren gespeeld en aan het eind ook in de basis. Ik heb volop kansen gekregen, daar ben ik blij mee.”

Wat voor voetballer ben je?
„In de C1 heeft Bert Woertink me in de spits gezet en sindsdien ben speel ik altijd op die positie. Ik ben een speler voor in de zestien. Heel balvast ben ik niet: als ik iemand in m’n nek heb, val ik om. Ik moet het vooral hebben van mijn snelheid.”

Wat is het leuke aan jouw positie?
„Scoren. Daar doe je het voor: de bal krijgen en prikken.”

Hoe kijk je terug op de afgelopen competitie?
„Het was een seizoen met pieken en dalen. We hebben het slecht afgesloten en ik heb zelf de laatste vijf wedstrijden niet meer gescoord. Er waren door het hele seizoen veel blessures, al mag mag dat geen excuus zijn. We hebben gewoon te weinig gepresteerd voor het team dat we hadden.”

Voor trainer Carl Aventurin was het denk ik niet makkelijk.
„Dat klopt wel, het was voor hem lastig om tot bepaalde jongens door te dringen. En eerlijk is eerlijk: ik ben zelf ook behoorlijk koppig. Dat leidde soms tot confrontaties. Niets ten nadele van Carl hoor: hij is een toffe gozer, hij heeft zijn best gedaan. Maar met de houding van sommige jongens kon hij niet altijd goed omgaan en daarom is het voor Reaal wel tijd voor vernieuwing.”

Twee seizoenen geleden gingen de wisselende prestaties ten koste van de sfeer. Hoe was dat dit jaar?
„We hadden onderling een hele goede band. Het is eigenlijk een grote vriendengroep geworden. Als we geen vrienden van elkaar waren geweest, was het team denk ik wel uit elkaar gevallen. Die goede onderlinge band is ook mooi voor volgend jaar: daar kunnen we op voortbouwen.”

Heb je Burak Yargan uit Lelystad, jullie nieuwe trainer, al gesproken?
„Jazeker, en ook de nieuwe leider. Lekker rustig, lekker kalm. Ik ben benieuwd, ik heb er zin in.”

Wat verwacht je voor het team van het seizoen 2019/’20?
„Veel. We hebben een hele goede staf, veel jongens willen voetballen en ik weet dat Burak met mensen in gesprek is. Ik verwacht dat we sterker worden.”

Zelf ga je dus volgend seizoen meer scoren?
„Jazeker, ik streef naar het dubbele. Ik wil richting de dertig. Hopelijk kan ik dat waarmaken.”


Topscorers gemeente Dronten

2019 Nordin Hettinga Reaal Dronten 14 goals
2018 Mark Schaap BAS Voetbal 22 goals
2017 Kevin Valk Reaal Dronten 27 goals
2016 Bas van Spronsen Swift'64 22 goals
2015 Jeffrey van den Brakel Reaal Dronten 25 goals
2014 Jodi de Boer Asv Dronten 23 goals