Dorpsboerderij Dronten
Dorpsboerderij Dronten eigen foto

Dorpsboerderij Dronten viert bronzen jubileum: „Kom kijken, proeven, meedoen”

Algemeen

DRONTEN - Dorpsboerderij Dronten aan de Wisentweg viert van woensdag 12 tot en met zondag 16 juni het 12,5-jarig bestaan. „Er is een feestelijk programma voor iedereen, jong en oud, gratis toegankelijk”, aldus de dorpsboerderij, „Kom kijken, proeven, meedoen!”

Op woensdag is er een demonstratie rolstoelsport door Luuk Wissema uit Emmeloord (13:30 uur), er is een springkussen en vanaf twee uur kunnen bezoekers een ritje maken met paard en wagen.

Zondag 16 juni staat er om twee uur een roofvogelshow met Niels Goey op het programma. Ook dan is er een springkussen en de mogelijkheid om een ritje te maken met paard en wagen. De hele week wordt de ‘droomcake’ geserveerd.

Zorgingstelling

De zorginstelling Triade Vitree schrijft over de dorpsboerderij: „Het is een unieke combinatie van een kinderboerderij en theehuis. Op deze mooie plek werken mensen met een verstandelijke beperking, met ondersteuning van de medewerkers van Triade.”

„Bij de Dorpsboerderij kun je genieten van een kopje koffie met eigen gebakken taart, een wandeling maken door het Wisentbos en de dieren op de kinderboerderij bezoeken. Wat velen niet weten: we verkopen en bezorgen ook openhaardhout en hebben een taartenservice.”

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 3 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 3 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 4 uur geleden