Liesbeth van der Streek.
Liesbeth van der Streek. ©maartenheijenk.nl

Avondvierdaagse Biddinghuizen besluit tegen drieën over wel of niet doorgaan slotavond

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - „We zijn er superdruk mee”, zegt Liesbeth van der Streek, organisator van de avondvierdaagse in Biddinghuizen. De weersvoorspellingen voor vanavond zijn onheilspellend. „We wachten tot half drie of drie uur en dan beslissen we of het wel of niet doorgaat.”

Het KNMI heeft voor de periode van negen tot tien uur Code Oranje afgekondigd in Flevoland met onweersbuien en zware windstoten. Liesbeth van der Streek gaat er van uit dat de voorspellingen in de loop van de middag meer helderheid geven: „Is het alleen een beetje regen, dan zijn we toch van plan om te gaan lopen. Maar wordt het echt onweer, dan blazen we de boel af en is het jammer.”

Hangen en wurgen

Nadat de collega’s in Swifterbant en Dronten prima omstandigheden kenden, is het deze week in Biddinghuizen sukkelen. „Dat mag je wel zeggen”, baalt Van der Streek, „Het is de hele week een beetje dreigend, het is hangen en wurgen. Maar op zich hebben we alleen op de eerste avond de tien kilometer hoeven terugbrengen naar vijf.”

Er doen rond de vijfhonderd wandelaars mee aan het evenement en buiten het weer gaat alles voorspoedig. „Prima! Het loopt goed, het loopt lekker, mensen zijn tevreden”, aldus Liesbeth van der Streek.