Het woonzorggebouw komt op de locatie van het trapveldje van het wooncomplex Thuis aan de Vaart.
Het woonzorggebouw komt op de locatie van het trapveldje van het wooncomplex Thuis aan de Vaart. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Plan voor tehuis Coloriet voor dementerenden aan Ecu: „We zitten aan begin van proces”

Algemeen

DRONTEN - Zorginstelling Coloriet gaat samen met Coresta BV en de gemeente Dronten de mogelijkheden voor een woonzorgcomplex aan de Ecu onderzoeken. Wethouder Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) is heel voorzichtig met voorspellingen wanneer de eerste paal de grond in gaat: „We zitten echt aan het begin van het proces.”

Er moeten nogal wat stappen gezet worden voordat de bouw kan beginnen. „Als het allemaal héél soepel verloopt, kunnen we in de eerste helft van 2021 starten met de bouw”, zegt van Bergen, „Maar ik ben daar voorzichtig in, ik hou een aantal slagen om de arm.”

Giekstraat en De Boeg

Voor wat betreft de locatie aan de Ecu is het proces net begonnen. Gemeente, Coloriet en Coresta ondertekenden echter vier jaar geleden al een intentieovereenkomst. Toen was het de bedoeling om aan de Giekstraat te bouwen. Die locatie bleek uiteindelijk te klein te zijn.

Daarna is er onder andere gekeken naar de locatie van tuincentrum De Boeg. „Dat bleek niet haalbaar”, aldus Peter van Borgen, „Na een nieuwe zoektocht zijn we op de locatie Ecu uitgekomen. Dat past prima.”

Patiowoningen

Het complex moet bestaan uit een woonzorggebouw voor waarschijnlijk 30 dementerende ouderen, die niet zelfstandig kunnen wonen. Daarbij gaat het om mensen met een inkomen vanaf modaal.

Daarnaast moeten er patiowoningen komen voor senioren die nog wel zelfstandig kunnen wonen, maar gebruik kunnen maken van de zorg uit het naastliggende gebouw.

Coloriet en Coresta

DeDrontenaar.nl

Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 1 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 2 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 12 uur geleden