Zuiderzeezwemmers

Lotte Klaver wint goud, twee keer zilver en brons bij NK zwemmen in Eindhoven

EINDHOVEN - Lotte Klaver van de Zuiderzeezwemmers is Nederlands kampioene op de 50 meter vlinderslag bij de meisjes junioren 2 (geboren in 2006). Ze won bij de NK in Eindhoven maar liefst vier medailles.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

Zwemmers van de Zuiderzeezwemmers uit Dronten zetten prachtige prestaties neer tijdens de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen lange baan zwemmen in Eindhoven. Lotte Klaver wist zich hier vier maal naar een podiumplaats te zwemmen. Ze won brons, twee maal zilver en werd Nederlands kampioene op de 50 meter vlinder. Ook Jesper Dinger en Ilmar Stoop deden het uitstekend en zetten prachtige prestaties neer.

Van 13 tot en met 16 juni werden in het Pieter van den Hoogenband bad de Nederlandse kampioenschappen voor junioren en jeugd gehouden. De Zuiderzeezwemmers waren hier met drie zwemmers vertegenwoordigd, Lotte Klaver startte acht maal en Jesper Dinger en Ilmar Stoop verschenen beiden één maal aan de start.

Lotte Klaver

Klaver wist in de categorie meisjes junioren 2 (2006) op haar 1e afstand meteen een medaille te veroveren, ze won op de 100 meter rug brons in een pr van 1.12.86. Dezelfde dag scoorde ze op de 200 meter wissel en vrijeslag negende plaatsen in respectievelijk 2.45.48 en een pr van 2.21.45.

Op de vrijdag startte haar dag wederom goed, ze zwom zich hier tijdens de ochtendsessie in een spannende race op de 50 meter rug naar het zilver in een pr van 32.52. ’s Middags verliep het tweede deel van haar 100 meter vlinder bijzonder zwaar, waardoor ze niet verder kwam dan een overigens mooie tiende plaats, in een tijd van 1.19.78 en op de 50 meter vrij belande ze net naast het podium in een tijd van 28.77.

Op de zondag een nieuwe ronde en nieuwe kansen die ze dan ook optimaal benutte, er moest hard gestreden worden, maar het lukte haar om op beide afstanden een medaille te veroveren. Op de 100 meter vrij miste ze op achthonderdste het goud en was het zilver voor haar in een prachtig pr van 1.02.49, niet lang daarna zwom ze haar laatste race deze verliep bijzonder strak, op de 50 meter vlinder hengelde ze welverdiend het goud binnen in een pr van 30.13. Prachtige prestaties voor dit 12 jarige Drontense talent.

Jesper Dinger

Op de zaterdag verscheen ook Jesper Dinger aan de start die debuteerde op een NK, hij verscheen aan de start van zijn favoriete slag de schoolslag en wist zijn race op de 200 meter school af te leggen in een pr van 3.00.48, hiermee werd hij 8e van Nederland bij de jongens junioren 1.

Ilmar Stoop

Op zondag verscheen Ilmar Stoop aan de start van de 50 meter vlinder in de categorie jeugd 1 en 2, hij zwom een prachtige race en tikte aan in een tijd van 27.48. Hiermee werd hij 12e in zijn leeftijd categorie jeugd 2 (2001) en all-in werd hij 23e.

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 15 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 16 uur geleden