Zuiderzeezwemmers

Eerste prijzen voor Olieman, Kruik, Koolman en Smits bij Gelderse zwemwedstrijd

DOETINCHEM - Cynthia Koolman heeft drie gouden medailles gewonnen bij de Gelderse B-kampioenschappen in Doetinchem. Namens de Zuierzeezwemmers waren er ook eerste plaatsen voor Kimberley Olieman (2x), Dagmar Kruiok en Lesley Smits.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

De Zuiderzeezwemmers zwemmen 15 medailles bij elkaar op de Gelderse B-kampioenschappen, waarvan 7 maal goud, 3 maal zilver en 5 maal brons, dit was goed voor een 6e plaats in de medaillespiegel.

In Doetinchem werden het afgelopen weekend de Gelderse B Kampioenschappen gezwommen, hier verschenen gedurende de twee dagen acht Zuiderzeezwemmers zevenentwintig maal aan de start. Kimberley Olieman, Dagmar Kruik, Cynthia Koolman, Lesley Smits, Suzanne Vesseur, Annemarie ten Have, Britt Kok en Niels Doppenberg waren samen goed voor 15 persoonlijke records en medailles.

Er was goud voor Olieman (2), Kruik (1), Cynthia Koolman (3), en Smits (1). Olieman, Smits en Vesseur veroverden allen 1 maal zilver. Verder behaalde Koolman nog 3 maal en Vesseur en Smits 1 maal brons.

Geweldige prestaties voor deze toppers die op één of meerdere afstanden net tekort kwamen om deel te mogen nemen aan de GK in Nijmegen enkele weken geleden. De gemiddelde prestatie lag hoog en de grootste verbetering was voor Kimberley Olieman op de 200 meter wisselslag, wat haar het goud opleverde. Ook hier zien we weer dat de geweldige motivatie het plezier en het harde werken tijdens de trainingen flink wordt beloond.

Vijftien medailles

Al in het eerste individuele programma was het raak, Kimberley Olieman zwom een geweldig pr van 8 seconden op de 100 meter vlinderslag, waarmee ze verreweg het snelst was bij de meisjes junioren 1. Ook voor Dagmar Kruik (senioren) was er goud op deze afstand zij behaalde dit na een spannende race in een tijd van 1.13.13.

Cynthia Koolman (jeugd 2) won goud op de 50 meter vrij in 30.92 een pr, ook op de 200 meter wissel was ze de snelste in haar categorie met een pr van ruim 9 seconden en een tijd van 2.39.89, op de 100 meter school was ze wederom het snelst en tikte ze aan in 1.27.45. Kimberley Olieman was met haar pr van bijna 20 seconden het snelst op de 200 meter wisselslag in een tijd van 3.04.02 en Lesley Smits (jeugd 2) won het goud op de 100 meter rug in een tijd van 1.08.44.

Op de 100 meter rug was er weer een mooi pr voor Kimberley Olieman, ze won zilver in een tijd van 1.25.24. Lesley Smits won het zilver op de 50 meter vlinder in een tijd van 30.37 een pr. Cynthia Koolman zwom zich naar de tweede plaats op de 100 meter vrij in 1.06.32. drie honderdste achter de nummer 1. Suzanne Vesseur (junioren 3) zwom zich naar het zilver in een spannende race wat haar een mooi pr opleverde van 1.28.88.

Suzanne Vesseur zwom zich naar het brons op de 50 meter school in een mooi pr van 41.48, ook Cynthia Koolman won brons op deze afstand zij deed dat in een tijd van 40.55, voor haar was er verder brons op de 50 meter rug in een pr van 35.14. Lesley Smits behaalde brons op de 100 meter school in een tijd van 1.20.40.

Overige klasseringen

Britt Kok (junioren 2) zwom een mooi pr op de 50 meter school en tikte hier als 7e aan in 42.74, op de 100 meter rug werd ze 5e in pr van 4 seconden met een tijd van 1.21.59, op deze afstand werd Suzanne Vesseur 6e in 1.20.52 ook een pr van 4 seconden. Voor Dagmar Kruik was er een 4e plaats op de 100 meter rug in 1.12.84 en Annemarie ten Have (senioren) werd op deze afstand 6e in een pr van 1.13.70.

Suzanne Vesseur zwom zich naar de 6e plaats op de 200 meter wisselslag in een pr van 2.55.30, ze werd 8e op de 50 meter rug in 38.11, op de 50 meter vlinder werd ze 5e in 36.80. Lesley Smits werd 4e op de 50 meter school in 35.89 en Niels Doppenberg (junioren 2) behaalde deze plaats op de 50 meter vrij in 34.00. Cynthia Koolman behaalde een 10e plaats op de 50 meter vlinder in een tijd van 37.79, Lesley Smits werd 5e op de 200 meter wissel in een pr van 2.33.19.

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 7 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 8 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 8 uur geleden