Afbeelding
DW Photography

De kop is er af!

Sport

Tractor Pullingteam Lets Try heeft in de afgelopen twee weken zijn eerste en tweede run gemaakt in de Mini Unlimited klasse van de NTTO Grand Nationals. De eerste twee runs na een grote verbouwing deze winter zijn zeer succesvol verlopen!

Voor het team uit Dronten eindigde seizoen 2018 minder gelukkig met een krom frame maar met een Brad Anderson motor die nog volledig in takt was. Het kromme frame was het gevolg van een wat onstuimige rit waarbij de machine op zijn kant kwam te liggen. De rijder, Oskar van der Vinne, brak daarbij een ruggenwervel.

Na dit accidentje werd er door het team stevig nagedacht over het vervolg. Het resultaat van het denkwerk is de Let’s Try 2.0: een totaal nieuw concept waarbij de Brad Anderson motor nog steeds de krachtbron is. Het frame is anders dan de anderen uit de klasse, bijna alles is aangepast, veelal in eigen beheer. Ook niet onbelangrijk is de tweede ontsteking die gemonteerd werd, waardoor nog meer aangepast moest worden. Kortom een drukke winter voor de heren uit de Flevopolder, die in deze winter van twee naar drie teamleden is gegroeid.

Eerste wedstrijd

De eerste wedstrijd om het NK in de Mini Unlimited klasse werd op 11 mei al gereden in Langedijk, maar dat was voor de Drontenaren te vroeg. Op 8 juni werd voor de eerste keer aangehaakt in het Gelderse Stroe. Een spannend moment om te zien of het concept zou werken.

Marck Jansen stuurde de Mini Unlimited in een mooie run naar een mooie 98,78 meter wat het team een fraaie 5e plaats opleverde. Mooi resultaat voor een maiden run!

Made

Afgelopen zaterdag haakte het team uit Dronten opnieuw aan voor een nieuwe ronde in het NK van de NTTO. De wedstrijd in Made is tevens een EuroCup wedstrijd. Dit keer was het de beurt aan Oskar van der Vinne om in de bestuurdersstoel plaats te nemen. Ook nu kon de paarse machine een mooie, strakke run neerzetten tot 96,97 meter. Kort daarvoor schoot de brandstofslang los waardoor het vermogen weg was. Maar in het deelnemersveld van in totaal 21 deelnemers, was de 7e plaats een bijzonder goed resultaat!

Voor de komende periode staan de volgende wedstrijden nog op het programma:

Zaterdag 22 juni: Oudenhoorn

Zaterdag 13 juli: Putten

Zaterdag 20 juli: Cadzand

Zaterdag 3 augustus: Lochem

Zaterdag 31 augustus: Alphen (Noord-Brabant)

Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 1 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 12 uur geleden
Afbeelding
Gratis gids van bijenhoudersvereniging met tips voor bijenvriendelijke tuin 23 uur geleden