Loïs van de Hee op de kofferbakmarkt in Dronten.
Loïs van de Hee op de kofferbakmarkt in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Loïs staat opgewekt op Kofferbakmarkt: „Mensen in Dronten zijn oprecht heel aardig”

Algemeen

DRONTEN - Loïs van de Hee uit Lelystad staat met haar schoonfamilie een hele dag op het Meerpaalplein om spulletjes te verkopen. „Heel leuk om te doen”, vindt ze, „Vooral de ontmoetingen zijn leuk. De mensen hier in Dronten zijn oprecht heel aardig. Wat mij betreft is het een hele geslaagde dag.”

Loïs is opgegroeid in Swifterbant en heeft een tijd in Dronten gewoond. Toen ze een locatie zocht om de zolder op te ruimen, was de maandelijkse kofferbakmarkt in Dronten een logische keus. „Vanochtend hadden we even wat slechter weer, maar nu is het top.”

Verhuisdozen

„Twee jaar geleden hebben we voor ’t eerst met z’n allen op een kofferbakmarkt gestaan”, legt de Lelystedeling uit, „Sindsdien hebben we weer wat verhuisdozen opengetrokken en op die manier verzamel je nieuwe spulletjes om te verkopen. We hebben de schoonfamilie gecharterd en hier staan we weer…”

De Drontenaren komen niet alleen kijken naar wat Loïs te bieden heeft, er wordt ook verkocht. „Ja hoor, we zijn lekker bezig”, zegt ze daarover, „En zo krijgen we thuis weer ruimte om nieuwe spullen te verzamelen.”

Zaterdag 20 juli

Op zaterdag 20 juli is de volgende kofferbakmarkt in Dronten. Standhouders betalen vijftien euro om van ’s ochtends tien tot ’s middags vier uur op het Meerpaalplein te mogen staan.