Goed nieuws voor bezoekers Defqon.1 en Lowlands: Walibi wil permanente brug bouwen

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - De bezoekers van evenementen als Defqon.1 en Lowlands kennen allemaal de beruchte brug tussen de camping en het festivalterrein. Er gloort voor hen licht aan het einde van de tunnel, want Walibi wil een permanente brug over de Spijkweg bouwen.

Walibi Holland heeft bij de gemeente Dronten een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van een permanente brug over de N306 ter hoogte van het evenemententerrein. Voor het komende Defqon-festival (28 - 30 juni) is een vergunning aangevraagd voor een tweede tijdelijke voetgangersbrug.

Bij Walibi in Biddinghuizen was vandaag niemand aanwezig die nadere informatie kan verstrekken over de plannen voor de permanente brug. Ook de planning is derhalve nog niet bekend.

Militaire noodbrug

Momenteel wordt er voor de voetgangers tussen de camping en het evenemententerrein een militaire noodbrug gebruikt. Deze ligt opgeslagen op het festivalterrein en wordt bij grote evenementen ter plekke in elkaar gezet.

De brug is voor bepakte en bezakte campingbezoekers een doorn in het oog en wordt daarom hier en daar omschreven als de ‘Brug des Doods’ (zie video).

Defqon.1

Spijkweg