Willemien Wever (CDA)
Willemien Wever (CDA) Ā©maartenheijenk.nl

Zuiderzeezwemmers hoeven helemaal niet over huurtarieven in te zitten

Sport

DRONTEN - Volgens wethouder Ton van Amerongen (VVD) zijn er bindende afspraken tussen de gemeente Dronten en zwembadexploitant Optisport over de huurprijzen, die Optisport in rekening brengt aan verenigingen. De Zuiderzeezwemmers hoeven zich geen zorgen te maken over exorbitante huurverhogingen.

Bestuurslid Hester Vos van de Zuiderzeezwemmers zei onlangs tegen DeDrontenaar.nl, dat haar vereniging nog geen enkele indicatie heeft gekregen van de toekomstige huurprijzen. Met het oog op de bouw van het nieuwe zwembad is de club daar niet gerust op.

Het was voor de CDA-fractie in de gemeenteraad aanleiding om vragen te stellen aan de wethouder. ā€žWordt er rekening gehouden met de financiĆ«le draagkracht van verenigingen als de Zuiderzeezwemmers?ā€, vroeg Willemien Wever.

Alleen indexeren

De wethouder antwoordde, dat er langdurige afspraken zijn, dat Optisport de huurprijzen alleen mag indexeren. Die afspraken gelden ook als straks het nieuwe zwembad geopend is.

Van Amerongen stelt dat er soms externe omstandigheden zijn, waardoor Optisport een extra huurverhoging wil doorvoeren. Als voorbeeld noemde hij energiekosten of de recente BTW-maatregel. In dat soort gevallen moet Optisport daarover in gesprek met de gemeente. Komen beide partijen er niet uit, dan doet een derde partij uitspraak.

De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 1 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 2 uur geleden
Sandra Nobel (PvdA)
Jeugdzorg kent in Dronten wachtlijst van ongeveer drie maanden 23 uur geleden