Alleen niet-Drontenaren lopen schade op bij inzinkbare paal op de Wisentweg

Algemeen

DRONTEN - De inzinkbare paal in de Wisentweg, die ervoor moet zorgen dat het doorgaande verkeer deze weg mijdt, heeft in 2018 acht keer tot schade aan een auto geleid. Dit kalenderjaar is er tot nu toe Ć©Ć©n schadegeval. ā€žIn bijna alle gevallen zijn dat geen inwoners van de gemeente Drontenā€, weet wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie).

Leefbaar Dronten had gehoord dat de zogenaamde 'poller' vaak niet werkt. Wethouder Siepel antwoordde dat er vorig jaar vijf keer een storing van Ć©Ć©n, twee of drie dagen is geweest en dit jaar tot nu toe drie keer. Het onderhoud kost de gemeente 5.500 euro per jaar.

Hij voegde er wel aan toe, dat de poller soms buiten werking wordt gesteld als een externe partij - bijvoorbeeld een loonwerker - er op een bepaalde dag vaak langs moet.

Geen letsel

Tot letsel heeft de poller volgens de wethouder nog niet geleid, tot materiĆ«le schade wel: ā€žMaar er is daar cameratoezicht, dus we weten in alle gevallen wie de veroorzaker is.ā€ Schade aan de paal wordt waar mogelijk verhaald op de dader.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 19 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 19 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 20 uur geleden