Verhuurder vraagt ontheffing voor twee extra studenten in ā€˜perfecteĀ kamersā€™ aan De Rede

Algemeen

DRONTEN - Na een controle door de gemeente Dronten moesten de afgelopen winter twee studenten per direct het studentenhuis aan De Rede 24 verlaten. De verhuurder begrijpt niet waarom en heeft daarom een ontheffing aangevraagd om toch weer 8 studenten te mogen huisvesten.

Volgens verhuurder Law Second House, gevestigd aan De Bredase Hunt in Dronten, gaat het om ā€˜eerste kwaliteit huisvestingā€™, waar al een hele tijd acht studenten naar tevredenheid woonden en leefden.

Perfect geoutilleerd

De huisbaas spreekt over ā€˜acht perfect geoutilleerde kamers met alle voorzieningenā€™. De kamers zouden aan alle verplichte voorzieningen voldoen. Toch mogen er van de gemeente maar zes studenten wonen.

Volgens Law Second House wordt in het nieuwe schooljaar het verschil tussen vraag en aanbod steeds nijpender: ā€žVele studenten moeten lange afstanden heen-en-weer reizen.ā€

Uitzonderingen

De gemeente stelt dat er maximaal vier studenten in een particuliere woning mogen worden gehuisvest. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt bij grote woningen waar geen parkeerproblemen zijn.

In de ogen van de verhuurder voldoet De Rede 24 daaraan. Hij hoopt ook op politieke steun en heeft daarom een kopie van zijn brief aan de gemeenteraad gestuurd.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden