Roy Koffijberg overleeft één ronde tijdens Europese judokampioenschappen in Minsk

Sport

MINSK (Wit-Rusland) - Roy Koffijberg heeft tijdens de Europese judokampioenschappen in Minsk één ronde overleefd. De 23-jarige Drontenaar had gehoopt op een plaats in de kwartfinales.

Voor de judoka’s gelden de Europese Spelen in Wit-Rusland tevens als Europese kampioenschappen. Voor Roy Koffijberg was het een belangrijke wedstrijd, omdat er punten waren te verdienen voor de Olympische ranking.

Koffijberg won in de klasse tot zestig kilogram in de eerste ronde na 42 seconden op ippon van Bekir Ozlu uit Turijke. De tweede ronde tegen Francisco Garrigos uit Spanje duurde net geen honderd seconden. De Drontenaar verloor op ippon.

,,Ik baal ontzettend", zei Roy Koffijberg voor de microfoon van de Judobond (zie video), ,,Ik had het gevoel dat er veel meer in zat, zeker na de eerste wedstrijd."

Tornike Tsjakadoa

Landgenoot Tornike Tsjakadoa was in dezelfde gewichtsklasse in de eerste ronde vrijgeloot. Hij overleefde wel de tweede ronde, voordat hij in de kwartfinale ten onder ging tegen Lukhumi Chkhvimiani uit Georgie.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 14 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 14 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 14 uur geleden