Afbeelding
Monique Klasen

Achttien deelnemers aan scootmobielcursus behalen certificaat Veilig Verkeer (10 fotoā€™s)

Algemeen

DRONTEN - Achttien deelnemers hebben de schootmobielcursus van Veilig Verkeer Nederland in Dronten gevolgd. Er waren deze dag vier activiteiten en na afloop ontvingen alle cursisten een certificaat.

De cursusdag was door Veilig Verkeer georganiseerd samen met de gemeente en stichting Onder Dak. Na de opening door wethouder Irene Korting verzorgde VVN-voorlichter Joop van Bel een uitgebreide theoriepresentatie. De verkeerskennis werd opgefrist en de bijzondere plaats op de weg van de scootmobiel werd benadrukt.

Rit door Dronten

Vervolgens werd de groep in vieren gedeeld. Onder leiding van een ergotherapeut werd de benhendigheid geoefend op een scootmobielparcours. Tijdens een rit door Dronten maakten de deelnemers kennis met een aantal lastige punten in het centrum en werden er door de ritbegeleiders tips gegeven voor het rijgedrag.

Door Beter Horen werd een gehoor- en orentest gedaan en op de laptop of tablet werd de VVN-verkeerstest scootmobiel gemaakt. Dit alles werd onderbroken door een lunch in de Open Hof.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding