Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Elektrische auto’s gaan niet in de verhuur: „Roekeloos rijgedrag schaadt ons imago”

Gemeente

DRONTEN - De gemeente Dronten gaat haar elektrische auto’s ’s avonds en in de weekeinden niet verhuren. De gemeenteraad had gevraagd de mogelijkheden daartoe te onderzoeken. B en W hebben bijna anderhalf jaar nodig gehad voor dat onderzoek en schrijven nu: „De gemeente is geen verhuurbedrijf.”

Het onderzoek was een initiatief van de fracties van GroenLinks en PvdA. „Ons wagenpark staat in de avonduren ongebruikt stil”, zo motiveerden zij hun verzoek. Een meerderheid van de gemeenteraad steunde dat verzoek.

Sympathiek voorstel

Het gemeentebestuur is na anderhalf jaar tot de conclusie gekomen dat het een sympathiek voorstel was, maar dat het niet wenselijk is de auto’s te verhuren. Opgemerkt wordt dat het lastig is met commerciële partijen te concurreren. Ook wordt er gewezen op allerlei praktische problemen, juridische en financiële risico’s.

„De auto’s zijn allen voorzien van één of meerdere logo’s van de gemeente en dat betekent dat eventueel roekeloos of hinderlijk gedrag van een bestuurder het imago van de gemeente schaadt”, schrijft het college.