Het estafetteviertal.
Het estafetteviertal. Zuiderzeezwemmers

Lotte Klaver, Cynthia Smit, Dagmar Kruik en Danique Stoop elfde bij NK vrije slag

AMERSFOORT - Lotte Klaver, Cynthia Smit, Dagmar Kruik en Danique Stoop zijn op de vier keer honderd meter vrije slag als elfde geëindigd bij de open Nederlandse kampioenschappen langebaanzwemmen. Ze finishten in 4.11.21.

Verslag Zuiderzeezwemmers:

De Zuiderzeezwemmers waren goed vertegenwoordigt op het ONK lange baan zwemmen en zetten daar prachtige prestaties neer, zowel individueel met drie B finales voor Danique Stoop als met het dames estafetteteam bestaand uit Lotte Klaver, Cynthia Smit, Dagmar Kruik en Danique Stoop. De dames wisten heel knap 6 plaatsen hoger te eindigen dan vorig jaar op het NK.

Van 21 tot en met 23 juni werden in de Amerena in Amersfoort de Open Nederlandse Kampioenschappen lange baan (50m) gezwommen. Voor de Zuiderzeezwemmers namen hier 5 zwemmers aan deel. Lotte Klaver, Cynthia Smit, Dagmar Kruik en Danique Stoop hadden zich geplaatst als estafette team voor de 4x100 meter vrijeslag. Op de individuele afstanden startte Danique nog zes maal en Ilmar Stoop één maal. Ook Jarick Stoop gedeeltelijk trainend bij ZZZ maar uitkomend voor de Rijn uit Wageningen verscheen één maal aan de start.

De eerste sessie startte op de vrijdagochtend, hier zwom Danique Stoop zich tijdens de voorrondes op de 50 meter vrijeslag naar een 21e plaats in 28.15, hiermee kwam ze net te kort voor de finales en kwam ze reserve te staan.

Op de 50 meter vlinder zwom ze zich naar een 9e plaats in een tijd van 27.96, daarmee mocht ze in sessie 2, die startte aan het einde van de middag, starten in de B finale. Deze race wist ze te winnen in een tijd van 28.15 waarmee ze haar 9e positie wist te behouden. Op de zaterdag startte ze in de ochtend op de 100 meter vrijeslag en de 100 meter rugslag waarop ze tijden liet registreren in respectievelijk 1.00.63 (36e) en 1.11.41 (37e).

Aan het einde van de ochtend sessie verscheen het dames estafette team aan de start op de 4x100 meter vrijeslag, zij zetten allen mooie tijden neer en zwommen een prachtige race, Lotte Klaver (1.04.17), Cynthia Smit (1.03.25), Dagmar Kruik (1.02.97) en Danique Stoop (1.00.82) finishten in 4.11.21, waarmee ze een 11e plaats behaalden, een geweldige prestatie waar ze enkele plaatsen mee stegen in het klassement. Een pracht team ook, waarbij Stoop één van de oudste en Klaver de jongste en debuterend deelneemster was, met elkaar wisten zij zich naar de reserve plaats te zwemmen voor de finale.

Op zondagochtend verscheen Ilmar Stoop, die hiermee debuteerde op het ONK, als eerste aan de start, dat deed hij op de 50 meter vlinder. Hij zwom een mooie race en finishte in een voor hem toch iets teleurstellende tijd van 27.92, broer Jarick wist een paar series later een mooie tijd van 26.48 te laten noteren, waarmee hij 6 plaatsen steeg in het klassement.

Vervolgens was het weer Danique die aan de start verscheen, zij zwom een prachtige race op de 50 meter rug in 31.10 waarmee ze 13e werd en door was naar de B finale. Haar volgende race op de 100 meter vlinder verliep van meet af aan bijzonder zwaar, ze wist met haar 16e plaats en een tijd van 1.05.50 nog net de B finale te halen. In de B finales verliepen de races nog zwaarder en haalde ze op beide slagen een 16e plaats, op de 50 meter rug in 31.24 en op de 100 meter vlinder in 1.07.39. Volgens de 27 jarige Stoop was het duidelijk merkbaar dat ze trainingsuren tekort komt ten opzichte van andere zwemmers zo aan het einde van een weekend, zeker op de 100 meters.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 14 uur geleden
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 14 uur geleden