Vrijwilligers van het hospice nemen het koppelbed in ontvangst.
Vrijwilligers van het hospice nemen het koppelbed in ontvangst. eigen foto

Koppelbed voor Hospice Dronten: „In laatste levensfase letterlijk elkaars warmte voelen”

Algemeen

DRONTEN - Vrijwilligers van Hospice Dronten hebben uit de opbrengst van de Roparun een koppelbed ontvangen. Dit bed zorgt ervoor dat een éénpersoons hoog/laag zorgbed in een handomdraai kan worden veranderd in een volwaardig tweepersoonsbed.

„Wij zijn enorm blij met deze extra mogelijkheid die we nu aan onze gasten kunnen bieden”, aldus Loes Peters, manager van het hospice Dronten, „Heel fijn dat dit dankzij de stichting Roparun mogelijk is gemaakt.”

Intiem samen zijn

Het koppelbed bestaat uit een frame met een speciaal koppelmatras. Het is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. „Hierdoor wordt het mogelijk dat mensen in de laatste fase van het leven letterlijk elkaars warmte kunnen voelen”, aldus het hospice, „Geliefden kunnen intiem samen zijn, kinderen bij hun ouders of ouders bij hun kind.”

Tijdens het Pinksterweekeinde liepen 368 teams van de Stichting Roparun in estafettevorm vanuit Hamburg en Parijs naar Rotterdam om geld op te halen. Het opgehaalde geld gaat naar instellingen, goede doelen en projecten.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 1 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 2 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 2 uur geleden