Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten)
Jan Ammerlaan (Leefbaar Dronten) ©maartenheijenk.nl

Leefbaar Dronten wil parkeeroverlast, hangjongeren, drugsoverlast harder aanpakken

Gemeente

DRONTEN - De fractie van Leefbaar Dronten in de gemeenteraad wil dat de overlast in de gemeente Dronten harder wordt aangepakt. Fractievoorzitter Jan Ammerlaan vraagt het gemeentebestuur om in te zetten op handhaving in de openbare ruimte: „We moeten niet wachten tot er klachten komen.”

De exacte inhoud van het voorstel van Leefbaar Dronten is door de gemeente en de gemeenteraad niet gepubliceerd. Het leek er donderdag tijdens de raadsvergadering op dat Leefbaar Dronten 71.000 euro wil uittrekken voor extra handhaving.

Aanspreken op gedrag

Duidelijk werd wel dat Ammerlaan inwoners wil aanspreken op hun gedrag. Daarbij gaat het hem bijvoorbeeld om overlast in de wijken en buurten, parkeeroverlast, hangjongeren en drugsoverlast.

Leefbaar Dronten vroeg B en W om hier een plan voor te maken. „Geen burgemeester in dit land zegt nee tegen extra geld voor openbare orde en veiligheid”, reageerde burgemeester Jean Paul Gebben.

'Normale aanpak'

Volgens de burgemeester zitten de problemen die Leefbaar Dronten schetst echter al in de ‘normale aanpak’ van gemeente, politie en woningcorporatie. Gebben is nieuw in Dronten: „Geef me nu paar maanden tijd om in kaart te brengen wat er speelt en wat we nodig hebben. Als ik het echt niet red met de huidige capaciteit, dan ben ik de eerste die bij u terugkomt om 71.000 euro te vragen.”

Jan Ammerlaan wilde de burgemeester 2,5 maand uitstel geven. Jean Paul Gebben ging daarmee akkoord, waarop Leefbaar Dronten besloot het voorstel niet in stemming te brengen.

Naschrift

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 11 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 12 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 12 uur geleden