De haven van Dronten.
De haven van Dronten. ©maartenheijenk.nl

D66 wil van de havenkom een sprankelend en levendig ontmoetingspunt maken

Algemeen

DRONTEN - Lazise Hillebregt (D66) noemt de havenkom van Dronten een ‘verborgen parel’. Zij wil een visie laten ontwikkelen om van die haven een sprankelend en levendig ontmoetingspunt te maken. De meerderheid van de gemeenteraad ziet dat niet zitten.

„Een haven waar je wandelt, een strandje, een mooi park, een plek waar je wilt zijn, gebouwen die logisch bij elkaar passen en een genot zijn om naar elkaar kijken”, dagdroomde de fractievoorzitter van D66 donderdag, „Dronten verdient een mooie haven, een heerlijke verblijfplaats.” D66 vroeg vooral om een logischer verbinding van de haven met het centrum van Dronten.

Sympathiek idee

Wethouder Ton van Amerongen (VVD) vond het een sympathiek idee, maar wees erop dat de havenkom grenst aan twee andere gebieden waar al aan gewerkt wordt: het Hanzekwartier en het gebied van het Almere College tot sporthallen ’t Dok.

De wethouder stelde voor om de plannen voor de Havenkom mee te nemen in de gemeentelijke visie voor de zuidwestzijde van het centrum. „Hartstikke fijn”, reageerde Lazise Hillebregt.

Zij bracht haar voorstel, waarvan de exacte inhoud niet bekend werd gemaakt, toch ter stemming. Alleen CDA, PvdA en SP gingen met haar mee en daardoor werd het afgewezen.

Naschrift

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 16 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 16 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 17 uur geleden