Voorzitter Frits Schmidt van de stichting Geschiedschrijving.
Voorzitter Frits Schmidt van de stichting Geschiedschrijving. Ā©maartenheijenk.nl

Pioniersbarak stuit op probleem met welstand: ā€žKunt het niet mooier maken dan het isā€

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten is al jaren bezig met een plan om bij de dierenweide een replica van een oude pioniersbarak te laten bouwen. Op het ogenblik ligt de welstandscommissie nog dwars. ā€žDaar worden wij onrustig vanā€, reageerde Marianne Witteveen (ChristenUnie), die het ā€˜een kip-en-eiverhaalā€™ noemt.

Vorige maand meldde de wethouder dat de bouw waarschijnlijk in de eerste helft van 2020 van start zou gaan. ā€žEr zit schot inā€, zei Van Amerongen donderdag, ā€žMaar we hebben een dingetje met de welstand. Die moeten iets zeggen over nieuwe gebouwen en hebben nog niet een volledig positief advies afgegeven.ā€

Geschiedschrijving

De stichting Geschiedschrijving in de gemeente Dronten is nadrukkelijk betrokken bij de plannen voor de replica-pioniersbarak. Voorzitter Frits Schmidt zegt desgevraagd dat hij niet op de hoogte is van de bedenkingen van de welstandscommissie.

Dit is toch een raar verhaal? Als je een oude barak opnieuw opbouwt, hoeft dat toch niet aan de welstandseisen van 2019 te voldoen?
Frits Schmidt: ā€žIk ben net zo verbaasd als jij. Dit klinkt niet erg logisch. Als je iets reconstrueert, dan kun je uit die reconstructie alleen maar de reconstructie halen en kun je het niet mooier of lelijker maken dan het was. Het lijkt me een probleem dat volgens mij te tackelen moet zijn.ā€

Pioniersbarak

De lezers van DeDrontenaar.nl vonden dit drie jaar geleden de belangrijkste kenmerken van Swifterbant.
Dorpsbelangen Swifterbant zoekt drie foto's: "Ja, dit is typisch Swifterbant" 10 uur geleden
De Industrieweg in Swifterbant.
Een Boompje Opzetten | Watercipressen of Chinese moerascipres in Swifterbant Een Boompje Opzetten 11 uur geleden
Vorige winnaars van Het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Peuter- en kleutergym, Het Beste Idee van Dronten 11 uur geleden