Sloop van het voormalige brugklasgebouw van het Almere College.
Sloop van het voormalige brugklasgebouw van het Almere College. ©maartenheijenk.nl

Almere College ziet lokalen Ichthus College niet zitten en moet nu zelf 3 lokalen betalen

Algemeen

DRONTEN - Het Almere College heeft vanwege een forse groei extra lokalen nodig. Daarom worden er zeven noodlokalen geplaatst aan de Educalaan. De gemeente Dronten heeft drie lokalen van het Ichthus College aangeboden. Het Almere College zag dat echter niet zitten, waardoor de school nu drie van de zeven lokalen zelf moet betalen.

De gemeente heeft de school erop gewezen dat het christelijke Ichthus College aan de nabijgelegen Jupiterweg lokalen over heeft. ,,Het Almere College heeft van deze mogelijkheid geen gebruik gemaakt, omdat de ruimtebehoeftes van de beide VO-scholen onvoldoende aansloten”, aldus het college.

Dat besluit heeft ertoe geleid dat de school zelf drie van de zeven lokalen moet betalen. De rest van het bedrag (185.500 euro) wordt betaald door de gemeente.

Brugklasgebouw

De plaatsing van nieuwe noodlokalen is opmerkelijk, omdat het Almere College recentelijk haar zogenaamde 'brugklasgebouw' heeft afgebroken. ,,De bouwkundige kwaliteit was zodanig dat alleen sloop een optie was”, schrijven B en W aan de gemeenteraad.

Ap de Boer
Werkgroep geluid windparken stopt: "Gemeente schoffeert en misbruikt ons" 21 uur geleden
Werkzaamheden aan de Ketelsluis.
Wat is er dinsdag te doen? Computerspelen bouwen, Kamper- en Ketelsluis 22 uur geleden
Minder mobiele plaatsgenoten vervoeren.
Dubbel en Dwars Dronten | AutoMaatje kan ook in Dronten een begrip worden Dubbel en Dwars Dronten 22 uur geleden