Vrijwilligers in actie rond zwembad De Alk in Biddinghuizen.
Vrijwilligers in actie rond zwembad De Alk in Biddinghuizen. ©maartenheijenk.nl

Provincie ziet subsidie voor opknapbeurt zwembad De Alk nog steeds niet zitten

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De opknapbeurt van openluchtzwembad De Alk in Biddinghuizen krijgt nog steeds geen subsidie van de provincie Flevoland. Een beroep van de gemeente Dronten is in Lelystad afgewezen. Dit betekent mogelijk dat de gemeente Dronten het nu zelf gaat betalen.

Dorpsbelangen Biddinghuizen had voor het zwembad een plan gemaakt, dat 6,5 ton kost. Een verzoek om 175.000 euro subsidie uit het provinciale Leefbaarheidsfonds werd echter afgewezen.

B en W zijn daartegen in beroep gegaan, maar ook het gemeentebestuur kreeg in Lelystad nul op het rekest. Volgens de provincie krijgt Dronten al genoeg geld uit dit fonds.

Plan B

De gemeenteraad besloot recentelijk om het ontbrekende bedrag desnoods als gemeente zelf op te hoesten. Dat voorstel van Leefbaar Dronten werd door de rest van de raad unaniem overgenomen.

B en W vinden het echter nog te vroeg om dit plan B al in werking te stellen. In een brief aan de gemeenteraad wijzen zij erop dat de gemeente nog naar de rechter kan stappen. In het gemeentehuis wordt nu gekeken of dit zinvol is.